Hoofdpijn klachten??

Hoofdpijnklachten volgens de Dean Watson methode

 

Dean Watson is een Australische therapeut die al 25 jaar bezig is op het gebied van hoofdpijnklachten. Hij heeft daarvoor een kliniek opgezet waar er wordt behandeld, maar ook onderzoek gedaan wordt naar de effectiviteit van zijn behandelingen.

 

Hij heeft een relatie gevonden tussen een disfunctie van de eerste drie nekwervels (C0 t/m C3) en de anatomische relatie van de hersenstam. Uit het onderzoek komt namelijk naar voren dat er bij verschillende vormen van hoofdpijnklachten (spanningshoofdpijn, menstruatiehoofdpijn, clusterhoofdpijn en migraine) een overprikkeling van de hersenstam een oorzaak kan zijn van het ontstaan van hoofdpijn en migraine. 

 

Onder andere de informatie die via de bovenste drie nekwervels naar de hersenstam gaan, kan een verstoord signaal geven waardoor er dus hoofdpijn optreedt. In het fysiotherapeutisch onderzoek ga ik opzoek naar deze verstoring van de nekwervels waarbij er vaak een scheefstand en/of blokkades waarneembaar zijn.

 

Deze disfuncties in de nek kunnen worden behandeld door middel van druktechnieken. Bij deze technieken druk ik vrij stevig op de wervels waarbij er door langdurige rek op de banden en spieren de wervels weer in de juiste positie komen te staan. Wanneer de positie van de nek weer geoptimaliseerd is (recht staat), komt het tweede deel van de therapie. Hierbij druk ik op dezelfde manier op de plek waar de grootste blokkade zit. Helaas wordt daar eerst de hoofdpijn door opgewekt, dat nodig is voor de therapie, maar naarmate de rek langer duurt zult u ervaren dat de hoofdpijn weer afneemt en de klachten ook thuis minder zullen zijn. In alle technieken die ik gebruik voor hoofdpijnklachten wordt absoluut NIET gekraakt.

 

Het resultaat wat u kunt verwachten van de hoofdpijnbehandelingen is ten eerste dat de pijnklachten verminderen, de intensiteit neemt af. Het tweede dat kan gebeuren is dat de pijnklachten minder snel naar voren komen, de intensiteit blijft hetzelfde maar in plaats van bijvoorbeeld 4 dagen in de week heeft u 1 dag in de week hoofdpijnklachten. Een combinatie van beiden kan uiteraard ook, evenals dat u geheel van de hoofdpijnklachten af komt.

 

Bent u iemand met hoofdpijnklachten, slikt u dagelijks paracetamol, ibuprofen of zelfs triptanen die niet of nauwelijks werken, twijfel niet langer en neem contact op via mijn facebook in een persoonlijk bericht of bel/app naar 0778200263 of 0612038843 om een afspraak te maken zodat wij samen kunnen kijken wat er voor u mogelijk is. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Dennis Hurkmans